• Snelle levering
  • Ook Afhalen in de winkel mogelijk
  • Ruim 3.000 producten op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €99.00 *

Johnson Evinrude Outboards

 De schroef is een belangrijk onderdeel voor de prestaties van uw motor. De juiste schroef brengt u waar u moet zijn, met maximale snelheid, maximaal vermogen en maximale efficientie. De verkeerd
Lees meer
Apollo 3 Blads RVS Apollo 3 Blads RVS
Ballistic 3 blads  RVS Ballistic 3 blads RVS
Vortex 3 blads aluminium Vortex 3 blads aluminium
Vortex 4 blads Aluminium Vortex 4 blads Aluminium
Vortex LG 3 blads aluminium Vortex LG 3 blads aluminium
XHS Hub kit XHS Hub kit
 De schroef is een belangrijk onderdeel voor de prestaties van uw motor. De juiste schroef brengt u waar u moet zijn, met maximale snelheid, maximaal vermogen en maximale efficientie. De verkeerde schroef verhoogt het brandstofverbruik, verlaagt de topsnelheid en kan zelfs de motor in sommige gevallen beschadigen.
Hoe weet ik of ik de juiste schroef heb?
De schroefmaat is correct als de motor vol gas op maximale toeren komt (* waarde die de fabricant opgeeft) Als de motor niet op toeren komt dient u de pitch te verkleinen. Draait de motor teveel toeren dient u juist de pitch te vergroten.

U kunt kiezen uit
3 blads of 4 blads 4-blads schroeven acceleren beter, verbeteren stuurgedrag en reageren sneller op de gashendel t.o.v. 3-blads schroeven. Tevens zijn 4-blads schroeven doorgaans beter in balans waardoor er minder vibraties ontstaan. 4-blads schroeven zijn dus ideaal bij zwaardere boten of bij het waterskieën. 3-blads schroeven halen echter weer hogere snelheden. Tevens zijn 3- blads schroeven goedkoper dan 4-blads schroeven.
RVS of Aluminium RVS is sterker, duurzamer maar ook duurder dan aluminium. RVS schroeven behalen doordaans hogere topsnelheden dan aluminium schroeven.
Tip gebruik onze propeller keuzehulp