• Snelle levering
  • Ook Afhalen in de winkel mogelijk
  • Ruim 3.000 producten op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €99.00 *

Bootkap of dekzeil reinigen

Bootkappen of dekzeilen hebben gedurende het seizoen veel te lijden. Het water en weersinvloeden zorgen voor regenstrepen, schimmels, algen en weervlekken. Daarom is het verstandig om het tentdoek elke maand in ieder geval met schoon water af te spoelen. Daarnaast is het belangrijk om periodiek ook de juiste producten te gebruiken om uw bootkap of dekzeil goed te reinigen. Langdurig vuil kan namelijk de levensduur van het doek aantasten.

Liever laten reinigen, klik hier voor de mogelijkheden

Bootkap, dekzeil reinigen

Reinigings- en onderhoudsproducten voor bootkappen en dekzeilen

Bij het reinigen van uw bootkap of dekzeil is het belangrijk om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken. Dit moet in ieder geval een PH neutraal product zijn. Het gebruik van groene zeep of soda is hierbij sterk af te raden. Deze laten namelijk een vettig laagje achter waarop schimmels en algen zich eenvoudig kunnen hechten. Veel algemene schoonmaakproducten werken maar op bepaalde doeksoorten of tegen een bepaalde soort vervuiling. Ultramar Sprayhood & Tent Shampoo is zo ontwikkeld, dat het veilig te gebruiken is op elke doeksoort en tegen elke vervuiling. Met onze producten kunt u dus op eenvoudige wijze uw bootkap of dekzeil reinigen.

Sterk vervuilde bootkappen reinigen

Wanneer een bootkap of dekzeil erg vervuild is, is het verstandig het doek verder te reinigen met een speciaal schoonmaakproduct, zoals Ultramar Power Cleaner. Dit is een extra sterke reiniger die zware vervuiling en diep ingedrongen vlekken verwijdert. Ultramar Power Cleaner moet soms lang inwerken. Soms wel een dag. Is de zware vervuiling verwijderd, dan kunt u het tentdoek spoelen met water.

Klik hier voor ons schoonmaakmiddel aanbod.Wij kunnen de zeilen ook voor u reinigen klik hier voor de mogelijkheden

Ultramar Reiniger Power Cleaner <br />1 liter Ultramar Reiniger Power Cleaner
1 liter
€ 23,00