• Snelle levering
  • Ook Afhalen in de winkel mogelijk
  • Ruim 3.000 producten op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €99.00 *

Tent of tentdoek impregnerenUw tent of tentdoek impregneren is van groot belang voor de levensduur van het doek. Zorg er daarom voor dat u dit tijdig en regelmatig doet. Vaak wordt een tent of tentdoek pas gereinigd en geïmpregneerd wanneer het doek al erg vuil is of zelfs al lekt. Dan bent u eigenlijk al te laat. Wij adviseren zelfs om een nieuwe tent voor gebruik al te impregneren. Zo blijft uw tent gegarandeerd langer mooi en wordt de levensduur verlengd. Denk hierbij aan nieuwe schoenen. Die worden vaak ook in de winkel al extra ingespoten met een impregneermiddel.

Impregneermiddelen voor alle soorten tenten

Ultramar biedt een compleet assortiment reinigings- en beschermingsproducten voor alle soorten tenten en tentdoeken. Door het doek regelmatig te behandelen met Ultramar Sprayhood & Tent Protector, blijft het langer schoon. De speciale formule maakt het doek extra water- en vuilafstotend en vermindert daardoor de kans op schimmels en weervlekken.

Klik hier voor ons schoonmaak- en impregneermiddel aanbod.

Katoenen en polyester tentdoek waterdicht maken


Veel tentdoeken zijn van katoen of polyester/katoen. Het is sterk materiaal, het ventileert en reguleert vocht en temperatuur. Een belangrijk nadeel van dit materiaal is dat het extra gevoelig is voor schimmelvorming en na verloop van tijd kan gaan doorlekken. Daarom is het verstandig om het doek tijdig te impregneren. Hierdoor is het doek weer waterdicht en beter beschermd tegen weersinvloeden en vuil. Speciaal voor tenten en tentdoeken van dit materiaal hebben we Ultramar Canvas & Cotton Protector ontwikkeld.

Katoen tentdoek waterdicht laten maken

Ultramar beschikt over een professionele tentwasserij waar wij uw tent weer perfect waterdicht kunnen maken. Wilt u uw tent dus niet zelf impregneren, dan kunnen wij dit voor u verzorgen. Dit kan voor alle soorten katoenen tenten, zoals bungalowtenten en vouwwagententen. Katoenen tenten zijn vaak ernstig vervuild door schimmels. Hierdoor kan het tentdoek op die plaatsen dunner geworden zijn. In onze wasserij impregneren wij de tent in ‘slappe toestand`. Wanneer de tent weer wordt opgezet komt er spanning op het tentdoek te staan en trekt het doek iets open. Om lekkage te voorkomen dient de tent, als deze weer opstaat, dus nog wel een keer met Ultramar Canvas & Cotton Protector te worden behandeld. Houdt uw tent of tentdoek waterdicht en beschermd.

Ultramar Impregneermiddel Sprayhood & Tent Protector 1L Ultramar Impregneermiddel Sprayhood & Tent Protector 1L
€ € 29,50
 Ultramar Speciaal aanbevolen borstel Ultramar Speciaal aanbevolen borstel
€ € 13,95
Ultramar Impregneermiddel Canvas & Cotton Protector 5 L Ultramar Impregneermiddel Canvas & Cotton Protector 5 L
€ € 44,50
Ultramar Impregneermiddel Sprayhood & Tent Protector 2,5 L Ultramar Impregneermiddel Sprayhood & Tent Protector 2,5 L
€ € 64,50
Ultramar Fijnsproeier<br /> EX10  1 Liter Ultramar Fijnsproeier
EX10 1 Liter
€ € 15,95