• Snelle levering
  • Ook Afhalen in de winkel mogelijk
  • Ruim 3.000 producten op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €99.00 *

Zeilboot zeilen reinigen

 Het reinigen van de zeilen van uw zeilboot is geen overbodige luxe. Zeilen hebben immers veel te verduren, zoals zout, zand, vervuiling en algen en schimmels. De vervuiling kan na verloop van tijd schade aanbrengen aan het zeildoek, de coating of de stiksels. Daarom is het van belang dat u de zeilen regelmatig reinigt of laat reinigen. In onze gespecialiseerde shop kunt u alle benodigde producten voor het reinigen en onderhoud van uw zeilen snel en eenvoudig bestellen!


Zeilboot zeil reinigen

Het onderhoud van zeilen

Zeker wanneer er zout water op uw zeilen is gekomen, is het belangrijk uw zeilen regelmatig goed af te spoelen met leidingwater. Zout trekt vocht, schimmels en algen aan waardoor er meer kans is op beschadiging van uw zeil. Voor het reinigen kunt u het beste een borstel en stromend water gebruiken. Gebruik in ieder geval nooit een hogedruk reiniger! De kans is erg groot dat u hiermee uw zeilen beschadigt met als resultaat kapotte doeken, stiksels die loslaten en blijvende strepen.

Zelf uw zeilen reinigen

Naast het onderhoud is het ook belangrijk dat u uw zeilen regelmatig reinigt. Ultramar levert een compleet pakket producten om zelf uw zeilen te reinigen. Ons advies is om zeilen minimaal 1 maal per seizoen te reinigen. Hiervoor is Ultramar Sail Cleaner bijzonder geschikt. Deze zeilenreiniger is veilig voor uw zeilen. Het werkt heel eenvoudig:
  • Vul een bak, kliko, bad of regenton met handwarm water (30 graden Celcius)
  • Meng 20 gram (1 maatschep) per 1 liter handwarm water
  • Vouw/rol het zeil.
  • Laat het zeil gedurende minimaal 24 uur ondergedompeld inweken.
  • Vervolgens losgeweekte vuil en reiniger verwijderen met een zachte borstel en voldoende water.
  • Eventueel meerdere dagen inweken en de behandeling herhalen.

Klik hier voor ons schoonmaak- en impregneermiddel aanbod.


Uw zeilen laten wassen?

Ultramar beschikt over een professionele zeilwasserij en wast al jarenlang zeilen voor de meeste zeilmakers in Nederland. U kunt uw zeilen dus ook door ons vakkundig laten reinigen en wassen. Onze wasserij beschikt over speciale apparatuur en producten. Hierdoor kunnen we zelfs de meest kwetsbare zeilen reinigen! Bovendien kunnen we uw zeilen van een coating voorzien waardoor deze beter beschermd zijn.
Bel voor meer informatie voor het laten wassen van uw zeilen of kijk hier alvast voor de prijslijst