• Snelle levering
  • Ook Afhalen in de winkel mogelijk
  • Ruim 3.000 producten op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €99.00 *

Zeilen en Spinnakers coaten

Door uw zeilen en spinnakers te coaten geeft u deze direct een extra bescherming tegen schimmels en algen. Zeker bij laminaatzeilen (delamineren), maar ook bij Dacron kunnen schimmels en algen voor problemen zorgen. Een goede coating beschermt uw zeil tegen diverse problemen en bovendien blijft uw zeil veel langer mooi. Het is aan te bevelen om zelfs nieuwe zeilen direct van een coating te voorzien.

Zeilen, spinnakers coaten

Waarom Ultramar Sail & Spinnaker Coating?


De coating die tijdens de fabricage van het doek is aangebracht geeft vaak niet voldoende bescherming. Met name de antischimmelwerking laat te wensen over. De oorzaak zijn de steeds strengere milieueisen bij de fabricage van het doek. Veel zeilen hebben daarom last van schimmels en algen. Of het nu gaat om Dacron of de aller modernste laminaten. Niet alleen is dit een erg vervelend gezicht, maar zeker bij laminaatzeilen kan dit zorgen voor problemen. De schimmels en algen hebben immers alle gelegenheid om tussen de lagen van het doek te groeien. Zo is er een grotere kans op delaminatie. (het loslaten van de verschillende lagen).

Perfecte bescherming voor uw nieuwe zeil


Zeilen worden gestikt en getaped. Door het stikwerk ontstaan er allemaal kleine gaatjes in het nieuwe zeildoek. Door deze gaatjes kunnen schimmels en algen gemakkelijk de gebruikte tape besmetten. Bij laminaatzeilen kunnen schimmels zelfs tot ver tussen de lagen van het nieuwe zeildoek doordringen. Bescherm een nieuw zeil dus gelijk al met Ultramar Sail & Spinnaker Coating.

Lichter en droger


Na enige tijd is de coating die origineel op uw zeil of spinnaker zit, niet meer voldoende. Door klapperen, vouwen, UV-straling, zoutwater, etc. ontstaan er zeer kleine beschadigingen. Het zal dan ook slapper aanvoelen, zijn vorm verliezen en langer nat blijven. Met Ultramar Sail & Spinnaker Coating blijft het doek perfect droog en is het vormvaster.

sailcoating


UV-Proof


De schadelijke UV-stralen zorgen ervoor dat de originele beschermende coating op een zeil of spinnaker van een goede kwaliteit, binnen 1 a 2 seizoenen volledig verdwenen is. Ultramar Sail & Spinnaker Coating is UV-proof. Uw zeilen blijven dus perfect beschermd.

De perfecte coating voor spinnakers


Door een behandeling met Sail & Spinnaker Coating is het spinnakerdoek gladder. Hierdoor zal gijpen, hijsen en strijken gemakkelijker gaan. Het doek glijdt soepeler over zichzelf en tuigage heen. De spinnaker blijft een stuk lichter, omdat het geen water meer opneemt. Doordat het doek aanzienlijk luchtdichter is, levert de spinnaker ook meer rendement.
Let op! Blijft uw zeil of spinnaker langer nat? Dan stelt de coating niet veel meer voor. Door te behandelen met Ultramar Sail & Spinnaker Coating zal uw zeil of spinnaker perfect afstotend zijn. Zelfs beter dan een nieuw zeil!
Liever laten reinigen en coaten dat kan  klik hier voor prijslijst  U kunt uw zeil tijdens onze openingstijden brengen. Wij zorgen voor de rest

Ultramar Coating Sail & Spinnaker Coating 1L Ultramar Coating Sail & Spinnaker Coating 1L
€ 45,98