Beveilig je boot goed

ART en SCM goedgekeurde bootsloten en voldoen daarmee aan de eisen van verzekeraars

DE KEURMERKEN VAN LOCKK

Het Lockk-assortiment onderscheidt zich door de hoogwaardige kwaliteit van de gebruikte materialen. Al de producten zijn ART en SCM goedgekeurd en voldoen daarmee aan de eisen van verzekeraars. Het grote aantal diefstallen van watersportproducten in het algemeen en van buitenboordmotoren in het bijzonder, is voor verzekeringsmaatschappijen reden strenge eisen te stellen aan de kwaliteit van beveiligingsproducten.

SCM GOEDGEKEURD

De afkorting SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. Verschillende soorten sloten worden voorzien van het SCM-keurmerk nadat aan de SCM-eisen is voldaan. Het keurmerk is voor verzekeraars belangrijk, omdat hiermee wordt aangetoond dat een voertuig is voorzien van goedgekeurde en gecertificeerde beveiliging.

Het SCM-keurmerk voorziet in diefstalpreventie. Het keurmerk wordt afgegeven voor sloten die aan strenge eisen ten aanzien van de diefstalpreventie voldoen. Het SCM-keurmerk is vooral van toepassing op buitenboordmotorsloten en op ingebouwde alarmsystemen.

ART GOEDGEKEURD

Sloten met een ART keurmerk bieden de beste beveiliging op het gebied van antidiefstalpreventie. Deze sloten zijn uitvoerig getest en worden bovendien goedgekeurd door verzekeraars wanneer een diefstalverzekering wordt afgesloten.

Het ART keurmerk wordt aan sloten toegekend door de stichting ART. Deze stichting stelt zich ten doel het niveau van diefstalpreventie van voertuigen te verhogen. Ze testen sloten: goedgekeurde producten worden van een ART keurmerk voorzien. ART werkt met de toekenning van sterren: des te meer sterren zijn toegekend, des te hoger de preventie waarde. Onze kabelsloten zijn door ART gecategoriseerd met 1 ster. Dit is het maximale wat op een kabelslot kan worden gegeven. Hiervoor moet het voldoen aan een dikte van 20mm. Onze overige sloten zijn door ART gecategoriseerd met vier sterren.