Nauticstar biminitop wordt Navishade biminitop

Biminitops van Nauticstar, een bekend merk van aluminium biminitops, heeft zich goed gevestigd op de watersportmarkt, en niet zonder reden. Ze hebben jarenlang betaalbare en fraaie biminitops geproduceerd. In 2019 werd Nauticstar overgenomen door Navishade. Sindsdien zijn de modellen door de tijd heen iets verfijnd en is de kwaliteit van de doeken verbeterd. Het aanbieden van een garantie van 5 jaar op het doek is geen kleine prestatie.

De keuze bestaat uit 3-boogse en 4-boogse uitvoeringen, het verschil zit hem in de lengte, namelijk 183 cm en 244 cm.

De 3-boogse uitvoering is verkrijgbaar in 3 hoogtes: 91 cm, 117 cm en 137 cm.

  • De 91 cm variant wordt vaak gekozen voor sloepen, visboten, speedboten en boten met een lagere boordgang, vooral daar waar veel wordt gezeten en een lagere top gewenst is.
  • De 117 cm versie wordt vaker gezien bij consoleboten, sloepen en plezierboten waar meer gelopen wordt en de hoogte belangrijk is.
  • De 137 cm is de hoogste uitvoering en biedt veel bewegingsvrijheid. Als je vaak op de boot zit, is een lagere hoogte aan te raden, aangezien de vuistregel is: hoe lager de top, hoe meer schaduw.

De 4-boogse aluminium uitvoering is alleen beschikbaar in een hoogte van 137 cm en is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld cruisers, motorboten en boten met een lagere boordgang. Natuurlijk is een 4-boogse uitvoering ook geschikt als je een lange kap wilt en de hoogte ook echt nodig hebt.

Kortom, de overname van Nauticstar biminitops door Navishade is een meerwaarde voor de klant, gezien de verbeteringen in kwaliteit en de variatie in modellen die nu worden aangeboden.