Stressvrij aanmeren in de haven

Stressvrij aanmeren in de haven - Bateau Bootservice

Christine Kramer |

In de wereld van watersport kent iedereen het gevoel van aankomen in de haven na een leuke dag. Soms is elke seconde kostbaar en wil je snel aanmeren zonder gedoe. Het vinden en op maat maken van fenders en touwen is nu net niet waar je zin in hebt. Maar wat als ik je uit ervaring vertelde dat er een oplossing is om je aankomst in de haven moeiteloos te maken? Maak kennis met onze vaste fenders aan de steiger.

Vaste fenders zijn de ideale metgezellen voor botenbezitters die op zoek zijn naar ultiem gemak. Het zijn niet zomaar fenders; deze zijn direct gebruiksklaar en gemakkelijk tegen de steiger te bevestigen. Geen gedoe meer met het op maat maken van touwen of het zoeken naar de perfecte positie voor je fenders. Met vaste fenders wordt het aanmeren een fluitje van een cent.

Het installatieproces van deze fenders is eenvoudig en snel. Je hoeft alleen maar een paar gaatjes te boren op de steiger om de fender vast te schroeven of gebruik te maken van tairips of touwen als boren niet gewenst is. Dit betekent dat je geen uren hoeft te besteden aan het voorbereiden van je boot voor aanmeren. In plaats daarvan kun je meer tijd besteden aan ontspanning en genieten van de prachtige omgeving van de haven.

Een ander voordeel van vaste fenders is de duurzaamheid. Gemaakt van hoogwaardige materialen kunnen ze tegen een stootje en zijn ze bestand tegen de elementen. Dit betekent dat je niet alleen geniet van gemak, maar ook van een investering die lang meegaat.

Onderstaande foto heeft onze klant gekozen om de de fenders aan elkaar te bevestigen maar dat hoeft niet. In dit geval waren 2 steigerfenders voldoende geweest en heb je een kopse kant aan de steiger is er daar ook 1 aan te bevelen

Of je nu een kleine boot hebt of een wat groter jacht, steigerfenders zorgen ervoor dat de kans op aanmeer schade nihil is en zal het gebruik van vaste fenders aan de steiger ongetwijfeld een verschil maken in je havenervaring. Het is een kleine aanpassing die een groot verschil maakt in termen van efficiëntie en comfort.

Kortom, het gebruik van vaste fenders aan de steiger is een slimme keuze voor elke bootbezitter die op zoek is naar stressvrij aanmeren. Maak je geen zorgen meer over het gedoe met touwen en fenders; kies voor gemak en geniet van elke aankomst in de haven.

Wat wil je laten wassen?

  • Buiskap reinigen

    Professionele reiniging van de buiskap verhoogt niet alleen de levensduur, maar verfraait ook het uiterlijk van de kap.

  • Afdekzeil reiningen

    We reinigen je afdekzeil met een speciaal door ZONklaar ontwikkeld reinigingsmiddel. De temperatuur in het bad is maximaal 20°C waardoor het weekproces 100 % krimpvrij is.

  • Voortent reiningen

    Is je voortent aan een opfrisbeurt toe? Breng ‘m naar ons! Na reiniging en impregneren is je tent weer stralend schoon en gegarandeerd waterdicht!

  • Zeilen reinigen

    Of het nu gaat om cruising (tour zeilen) cruising offshore of performance (wedstrijd zeilen) Alle zeilen krijgen na verloop van tijd te maken met allerlei vervuiling zoals,vogel- en spinnenpoep, zoutvlekken, alg en schimmel

  • Kussens reinigen

    Zijn je bootkussens en hoezen toe aan een onderhoudsbeurt? Breng ze naar ons. Zo geniet je weer echt van je boot!