Gennaker en spinnaker reinigen

Laat je gennaker of spinnaker professioneel reinigen voor een topresultaat. Wij zorgen ervoor dat jij je voorzeilen weer fris en schoon op kunt halen!

Waar kunnen wij u mee helpen?

Hoe krijg ik mijn gennaker of spinnaker bij ZONklaar?

Je kunt je gennaker of spinnaker tijdens onze openingstijden bij ons langsbrengen en wij zorgen ervoor dat alles na een aantal weken weer fris en schoon opgehaald kan worden.

Is er nog een reparatie nodig dan kunnen wij dit herstellen in in onze eigen zeilmakerij

Kan ik vooraf een prijsopgave krijgen?

Bekijk de prijslijst en weet waar je aan toe bent, wel zo fijn!

Vijf redenen om je gennaker of spinnaker regelmatig te laten reinigen en impregneren

1. Verlenging van de levensduur. Vuil, algen en mossen kunnen zich ophopen op het oppervlak en zo leiden tot verkleuring en aantasting van het tentdoek. Door je gennaker of spinnaker regelmatig te laten reinigen wordt deze vervuiling verwijderd. Bij een impregneerbehandeling brengen we een beschermlaag op het doek, zodat nieuwe vervuiling minder kans krijgt.

2. Bescherming tegen water, vocht en UV-straling. Door je gennaker of spinnaker te laten impregneren, wordt deze beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals water, vocht en UV-straling. Dit helpt om het materiaal van je gennaker of spinnakerte versterken en de levensduur te verlengen.

3. Vermindering van verkleuring. Regelmatige reiniging van je gennaker of spinnaker kan helpen om verkleuring te voorkomen, zo blijft je boot er altijd netjes uitziet.

4. Makkelijker schoon te houden. Door de gennaker of spinnaker te impregneren, wordt het vuil minder snel aangetrokken en is de tent makkelijker schoon te houden.

5. Verbetering van de hygiëne. Door de gennaker of spinnaker regelmatig te reinigen, wordt het leven aan boord hygiënischer. Dit is vooral belangrijk wanneer er vaak op de boot wordt geleefd (met voedsel of drinken).

Om de levensduur van je gennaker of spinnaker aanzienlijk te verhogen, is het van belang het zeil periodiek te laten reinigen en opnieuw te voorzien van een beschermende coating. Het zeil van de gennaker en de spinnaker heeft afwijkende vormen. ZONklaar beheerst het wasproces voor deze zeilen als geen ander. Dit komt zowel het representatieve karakter als de zeileigenschappen van het zeil ten goede. Reinigen en impregneren We reinigen je zeilen op een innovatieve, duurzame en slijtagevrije manier met de Airless Washing Methode. We plaatsen de zeilen in een roestvrijstalen vacuümkamer. De machine verwijdert de lucht en water uit de holtes tussen de zeillagen, introduceert vervolgens het reinigingsmiddel dat in elke laag doordringt. Vervolgens brengen we een water en -vuilafstotende coating aan op je voorzeilen, deze laag biedt bescherming tegen vuil, maar ook tegen UV-straling.

Kijkje achter de schermen bij ZonKlaar