Parasols reinigen

Zijn je parasols toe aan een grondige opfrisbeurt? Breng ze naar ons en je krijgt je parasols fris en helder terug!

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik mijn parasol bij ZONklaar?

Je kunt je parasol tijdens onze openingstijden bij ons langsbrengen en wij zorgen ervoor dat de kap na een aantal weken weer fris en schoon opgehaald kan worden.

Is er nog een reparatie nodig dan kunnen wij dit herstellen in in onze eigen zeilmakerij

Kan ik vooraf een prijsopgave krijgen?

Met onze handige prijslijst kun je precies zien wat het kost, wel zo fijn!

Hoe reinigen we je parasol?

Ook je parasols kun je bij ons laten reinigen.
Het doek wassen we met een speciaal ontwikkelde shampoo, nadat we de parasol droog hebben afgeborsteld of gezogen. Voor het reinigen gebruiken we een zachte borstel, zodat het middel diep in de vezel kan doordringen. We laten het doek van de parasol enige tijd inweken. Hierdoor verdwijnt niet alleen het oppervlaktevuil, maar ook het vuil dat tot diep in het doek is doorgedrongen. Vervolgens spoelen we het  doek af met water en is de parasol weer als nieuw. Je kunt weer volop genieten van je parasols!

Parasols impregneren hoe doe we dat?

Parasols zijn belangrijk voor de eerste indruk van je fraaie terras. Niets is erger dan parasols die onder de aanslag, alg en schimmels zitten. Laat daarom ieder jaar de parasols reinigen en impregneren voor een continue frisse uitstraling. Het doek van de parasol zal na het impregneren bovendien minder gevoelig worden voor verkleuring door UV-licht, wat de positieve uitstraling van je terras ten goede komt. Na het reinigen en impregneren wordt het parasoldoek ook weer vuil- en waterafstotend. Indien gewenst voeren we ook technisch en mechanisch onderhoud uit aan het frame.

Hoe ontstaan schimmel- en weervlekken en zijn ze te verwijderen?

Weer of spoch is een blijvende materiaalaantasting van textiel. Weervlekken in kleding of lappen stof zoals scheepszeil worden veroorzaakt doordat deze langere tijd vochtig geweest zijn. Weer is zichtbaar als donkere vlekken (stipjes) die niet uitwasbaar zijn. Dit wordt ook wel spoch genoemd. De aantasting van bijvoorbeeld bootkappen wordt veroorzaakt door schimmels die goed gedijen in een vochtige omgeving en leven van organische deeltjes. Verspochten textiel kan niet-geïnfecteerd textiel besmetten. Indien onbehandeld gebleven leidt het tot blijvende beschadiging en gaten in het materiaal. Wanneer het object is aangetast door schimmel- of weervlekken kunnen wij dit prima verwijderen. Wanneer het object vervolgens opnieuw gecoat wordt, kan de schimmel minder snel hechten aan de oppervlakte. Het is echter geen garantie dat schimmel niet terugkomt.

Indien je zelf wilt proberen om snel terugkomende weervlekken te verwijderen, zou je het volgende kunnen doen. Vul een plantenspuit met negen delen water en een deel chloor. Je kunt dit vervolgens over de weerplekken heen vernevelen en het gedurende vijftien minuten laten intrekken. Denk hierbij aan de vloer en banken. Houd ruim water bij de hand om eventuele andere zaken meteen schoon te maken. Na de inweektijd dien je het met ruim water af te spoelen. Gebruik liever geen harde borstel of andere zeep en schoonmaakmiddelen. Hierdoor heb je namelijk de kans om de aangebrachte of reeds aanwezige coating te beschadigen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

Professionele parasol reiniging en onderhoud

Heb je één of meerdere parasols die niet meer zo stralend zijn als toen je ze voor het eerst aanschafte? Zijn ze bedekt met vogelpoep en geven ze niet langer de gewenste uitstraling aan je bedrijf? Dan is het hoog tijd voor een professionele opknapbeurt!

Grondige reiniging met speciale shampoo

Onze reinigingsprocedure begint met een zorgvuldige borstelbeurt of stofzuiging om het oppervlaktevuil te verwijderen. Vervolgens wassen we het parasoldoek met een speciaal ontwikkelde shampoo, waarbij we een zachte borstel gebruiken om de shampoo diep in de vezels te laten doordringen. Het doek van de parasol wordt vervolgens geruime tijd in een speciale inweekoplossing geplaatst. Dit proces verwijdert niet alleen oppervlaktevervuiling, maar ook vuil dat diep in de vezels is doorgedrongen. Daarna wordt het doek grondig nagespoeld met water, waardoor de parasol weer zijn oorspronkelijke pracht herwint, en jij weer volop kunt genieten!

Parasols impregneren voor duurzaamheid

Na de reiniging impregneren we je parasol. Dit zorgt ervoor dat het parasoldoek weer vuil- en waterafstotend wordt en minder gevoelig is voor verkleuring door UV-licht. Als je wilt, kunnen we ook technisch en mechanisch onderhoud en reparaties aan het frame uitvoeren.

Wij staan klaar om je parasols professioneel te reinigen en onderhouden, zodat ze hun oorspronkelijke uitstraling en functionaliteit behouden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en laat je parasols weer stralen!

Kijkje achter de schermen bij ZonKlaar