Wat kunnen we in de zeilwasserij voor je betekenen?

 • Buiskap reinigen

  Professionele reiniging van de buiskap verhoogt niet alleen de levensduur, maar verfraait ook het uiterlijk van de kap.

 • Afdekzeil reinigen

  We reinigen je afdekzeil met een speciaal door ZONklaar ontwikkeld reinigingsmiddel. De temperatuur in het bad is maximaal 20°C waardoor het weekproces 100 % krimpvrij is.

 • Voortent reinigen

  Is je voortent aan een opfrisbeurt toe? Breng ‘m naar ons! Na reiniging en impregneren is je tent weer stralend schoon en gegarandeerd waterdicht!

 • Zeilen reinigen

  Of het nu gaat om cruising (tour zeilen) cruising offshore of performance (wedstrijd zeilen) Alle zeilen krijgen na verloop van tijd te maken met allerlei vervuiling zoals,vogel- en spinnenpoep, zoutvlekken, alg en schimmel

 • Kussens reinigen

  Zijn je bootkussens en hoezen toe aan een onderhoudsbeurt? Breng ze naar ons. Zo geniet je weer echt van je boot!

Veelgestelde vragen

Wat kunnen wij reinigen?

Hoe krijg ik mijn kap, zeil of boottent bij ZONklaar?

Je kunt je bootkap tijdens onze openingstijden bij ons langsbrengen en wij zorgen ervoor dat alles na een aantal weken weer fris en schoon opgehaald kan worden.

Is er nog een reparatie nodig dan kunnen wij dit herstellen in in onze eigen zeilmakerij

Kan ik vooraf een prijsopgave krijgen?

Wij werken met een prijslijst. Bepaalde items gaan per kilo denk daarbij aan buiskappen voortenten en afdekzeilen andere per m2 voor groot zeilen en fokzeilen

Bekijk de prijslijst en weet waar je aan toe bent, wel zo fijn!

Vijf redenen om je boottent regelmatig te laten reinigen en impregneren

Verlenging van de levensduur.  Vuil, algen en mossen kunnen zich ophopen op het oppervlak en zo leiden tot verkleuring en aantasting van het tentdoek. Door je boottent regelmatig te laten reinigen wordt deze vervuiling verwijderd.  Bij een impregneerbehandeling brengen we een beschermlaag op het doek, zodat nieuwe vervuiling minder kans krijgt.

Bescherming tegen water, vocht en UV-straling: Door je boottent te laten impregneren, wordt deze beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals water, vocht en UV-straling. Dit helpt om het materiaal van je boottent te versterken en de levensduur te verlengen.

Vermindering van verkleuring: Regelmatige reiniging van je boottent kan helpen om verkleuring te voorkomen, zo blijft je boot er altijd netjes uitziet.

Makkelijker schoon te houden: Door de boottent te impregneren, wordt het vuil minder snel aangetrokken en is de tent makkelijker schoon te houden.

Verbetering van de hygiëne: Door de boottent regelmatig te reinigen, wordt het leven aan boord hygiënischer. Dit is vooral belangrijk wanneer er vaak op de boot wordt geleefd (met voedsel of drinken).

Waarom is het belangrijk om je voortent te laten reinigen en impregneren?

Mooie, frisse uitstraling: het regelmatig reinigen en impregneren van de voortent zorgt voor een mooiere uitstraling en een verfrist aanzicht.

Verbeterde waterafstotendheid: het regelmatig laten impregneren zorgt voor een verbeterde waterafstotendheid van de tent. Daardoor stroomt het water beter af en droogt de tent sneller.

Verlenging levensduur: Reinigen verwijdert  vuil en vlekken die het tentdoek kunnen aantasten, terwijl impregneren een water- en vuilafstotende laag op het doek aanbrengt en deze beschermt tegen vocht. Dit verhoogt de weerstand van het doek tegen slijtage en verlengt zo de levensduur ervan.

Bescherming tegen weersinvloeden: de coating die wij aanbrengen beschermt de voortent tegen regen, wind, vuil en UV-straling.

Gemakkelijker opbergen: Als de voortent schoon en geïmpregneerd is, is deze gemakkelijker op te bergen. Zo blijft je voortent langer in goede staat.

Vijf redenen om zeilen te laten reinigen en impregneren

Verlenging van de levensduur
Door regelmatig te reinigen en te impregneren verleng je de levensduur van je zeilen. Je beschermt het zeildoek tegen veroudering: hierdoor slijten ze minder snel en behouden ze hun kracht.

Bescherming tegen wrijving
Tijdens het zeilen kan er wrijving ontstaan tussen de zeilen en de hardware, zoals de lieren en de katrollen. Wrijving kan leiden tot slijtage. Door de zeilen regelmatig te reinigen en te impregneren, bescherm je ze tegen die wrijving.

Vermindering van vervuiling
Door regen, zon, zout water, en andere omgevingsfactoren kunnen zeilen snel vies worden. Door regelmatige reiniging blijven de zeilen in een goede staat.

Verbetering van de aerodynamica:
Vieze en onbeschermde zeilen zijn minder efficiënt in het vangen van de wind. Door regelmatig te reinigen en te impregneren, verhoog je de aerodynamische efficiency van je zeilen.

Verbetering van de uitstraling: Schone en geïmpregneerde zeilen zien er beter uit en dat straalt af op je hele boot. Dat is ook zeker van belang als je van plan bent je boot te verkopen of te verhuren.

Kijkje achter de schermen bij ZonKlaar