Huik, maindrop en lazybag reinigen

Laat je huik, maindrop of lazybag professioneel reinigen door ZONklaar. Zo bescherm je je zeilen tegen UV-stralen en vervuiling en verleng je hun levensduur.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik mijn huik, maindrop of lazybag bij ZONklaar?

Je kunt je huik, maindrop of lazybag tijdens onze openingstijden bij ons langsbrengen en wij zorgen ervoor dat het doek na een aantal weken weer fris en schoon opgehaald kan worden.

Is er nog een reparatie nodig dan kunnen wij dit herstellen in in onze eigen zeilmakerij

Kan ik vooraf een prijsopgave krijgen?

Met onze handige prijslijst kun je precies zien wat het kost, wel zo fijn!

Ik heb roest- en olie vlekken in mijn huik, maindrop of lazybag Kunnen die worden verwijderd?

Over het algemeen kunnen we deze hardnekkige vervuiling prima verwijderen. Wanneer het object dermate veel roest- of olievlekken bevat, is het niet uitgesloten dat er in minimale mate nog sporen van te zien zijn doordat de stof zelf hierdoor al is aangetast.

Hoe ontstaan schimmel- en weervlekken en zijn ze te verwijderen?

Weer of spoch is een blijvende materiaalaantasting van textiel. Weervlekken in kleding of lappen stof zoals scheepszeil worden veroorzaakt doordat deze langere tijd vochtig geweest zijn. Weer is zichtbaar als donkere vlekken (stipjes) die niet uitwasbaar zijn. Dit wordt ook wel spoch genoemd. De aantasting van bijvoorbeeld bootkappen wordt veroorzaakt door schimmels die goed gedijen in een vochtige omgeving en leven van organische deeltjes. Verspochten textiel kan niet-geïnfecteerd textiel besmetten. Indien onbehandeld gebleven leidt het tot blijvende beschadiging en gaten in het materiaal. Wanneer het object is aangetast door schimmel- of weervlekken kunnen wij dit prima verwijderen. Wanneer het object vervolgens opnieuw gecoat wordt, kan de schimmel minder snel hechten aan de oppervlakte. Het is echter geen garantie dat schimmel niet terugkomt.

Indien je zelf wilt proberen om snel terugkomende weervlekken te verwijderen, zou je het volgende kunnen doen. Vul een plantenspuit met negen delen water en een deel chloor. Je kunt dit vervolgens over de weerplekken heen vernevelen en het gedurende vijftien minuten laten intrekken. Denk hierbij aan de vloer en banken. Houd ruim water bij de hand om eventuele andere zaken meteen schoon te maken. Na de inweektijd dien je het met ruim water af te spoelen. Gebruik liever geen harde borstel of andere zeep en schoonmaakmiddelen. Hierdoor heb je namelijk de kans om de aangebrachte of reeds aanwezige coating te beschadigen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

Huik, maindrop en lazybag onderhouden voor een verzorgde bootuitstraling

Het regelmatig onderhouden van je huik, maindrop of lazybag is niet alleen van cruciaal belang voor de bescherming en het functioneren van je zeilen, maar het draagt ook bij aan het aantrekkelijke visitekaartje van je boot. Deze onderdelen dragen namelijk bij aan de algemene uitstraling van je vaartuig. Het is dan ook essentieel dat ze er netjes en verzorgd uitzien. Bij ZONklaar begrijpen we dit als geen ander. Wij bieden uitgebreide onderhoudsdiensten voor je huik, lazybag of maindrop, zodat ze er weer als nieuw uitzien.

Onze grondige reinigingsmethode

Ons proces begint met het zorgvuldig afspuiten van het object onder verminderde druk om al het vuil te verwijderen. Vervolgens laten we het tien tot vijftien uur weken in een speciaal door ons ontwikkeld bassin. Dit garandeert zelfs de verwijdering van het meest hardnekkige vuil. Na het weken wordt het losgeweekte vuil in onze spuitcabine verwijderd. Daarna wordt het object opgehangen om te drogen en kan er een laatste controle plaatsvinden.

Volledige inspectie en reparaties

Tot slot voeren we een volledige inspectie uit, en indien nodig, kunnen we reparaties uitvoeren. Bij ZONklaar streven we altijd naar het best mogelijke resultaat, en we zijn toegewijd om je canvaswerk in uitstekende conditie te houden.

Daarnaast willen we u laten weten dat we een officieel inzamelpunt zijn voor Zonklaar. U kunt uw huik, maindrop of lazybag bij ons inleveren, en wij zorgen voor de rest. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw huik, maindrop of lazybag in topconditie blijft, klaar om u te beschermen en te voorzien van schaduw op elk gewenst moment.

Kijkje achter de schermen bij ZonKlaar