Verschil biminitop Talamex en Navishade biminitop

Op het eerste gezicht lijkt de Talamex biminitop veel op de Navishade biminitop. Echter, bij nadere inspectie wordt al snel duidelijk dat de Navishade biminitop van aanzienlijk betere kwaliteit is. Het doek van de Navishade biminitop is van superieure kwaliteit en biedt maar liefst drie verschillende hoogtes en vijf verschillende kleuren, in tegenstelling tot de Talamex variant met slechts één hoogte en drie kleuropties.

Het doek van de Navishade biminitop wordt geleverd met een garantie van vijf jaar, wat getuigt van het vertrouwen in de duurzaamheid ervan. Daarnaast is het frame gemaakt van aluminium, maar heeft het een uitstraling van roestvrij staal (RVS look). Dit biedt niet alleen een hoogwaardige uitstraling, maar ook duurzaamheid en bestendigheid tegen corrosie.

Gezien de vele voordelen en pluspunten van de Navishade biminitop, waaronder de superieure kwaliteit van het doek, de diverse hoogtes en kleuropties, en de garantie van vijf jaar, hebben wij besloten om Navishade als ons hoofdmerk te voeren. Het is een keuze die garant staat voor kwaliteit en tevredenheid voor onze klanten.

De keuze bestaat uit 3-boogse en 4-boogse uitvoeringen, het verschil zit hem in de lengte, namelijk 183 cm en 244 cm.

De 3-boogse uitvoering is verkrijgbaar in 3 hoogtes: 91 cm, 117 cm en 137 cm.

  • De 91 cm variant wordt vaak gekozen voor sloepen, visboten, speedboten en boten met een lagere boordgang, vooral daar waar veel wordt gezeten en een lagere top gewenst is.
  • De 117 cm versie wordt vaker gezien bij consoleboten, sloepen en plezierboten waar meer gelopen wordt en de hoogte belangrijk is.
  • De 137 cm is de hoogste uitvoering en biedt veel bewegingsvrijheid. Als je vaak op de boot zit, is een lagere hoogte aan te raden, aangezien de vuistregel is: hoe lager de top, hoe meer schaduw.

De 4-boogse aluminium uitvoering is alleen beschikbaar in een hoogte van 137 cm en is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld cruisers, motorboten en boten met een lagere boordgang. Natuurlijk is een 4-boogse uitvoering ook geschikt als je een lange kap wilt en de hoogte ook echt nodig hebt.

Kortom, de overname van Nauticstar biminitops door Navishade is een meerwaarde voor de klant, gezien de verbeteringen in kwaliteit en de variatie in modellen die nu worden aangeboden.