Biminitop voor op de boot

Direct bestellen?

Biminitops zijn stijlvolle en praktische accessoires om zowel jezelf als de bemanning te beschermen tegen zon en UV-straling. Deze overkapping op je boot biedt niet alleen bescherming tegen de zon en een lichte regenbui, maar dient tevens als een esthetische aanvulling op je boot, waardoor het een chique uitstraling krijgt.

Het is belangrijk om de juiste stappen te volgen bij de aanschaf en installatie van een Biminitop om de meest geschikte keuze te maken.

Verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes, is er bijna altijd een geschikte maat beschikbaar. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Breedtemaat: Meet de breedte tussen de plek waar de montagevoetjes worden bevestigd, hetzij op het dek, aan de zijkant van de boot, of op een railing.

Diepte van de kuip: De diepte van de kuip bepaalt de uiteindelijke stahoogte. Houd rekening met de diepte van de kuip en de hoogte van de Biminitop voor de totale stahoogte. Een algemene vuistregel is dat een hogere kap meer stahoogte biedt, terwijl een lagere kap meer schaduw genereert.

Modellen: Er zijn drie modellen beschikbaar: de 2 boog-, 3 boog en 4 boog modellen. Deze zijn elk geschikt voor verschillende breedtematen. De buizen zijn vervaardigd van sterk aluminium of hoogwaardig roestvrij staal (RVS), en het doek is verkrijgbaar in diverse kleuren zoals zwart, navy blue, grijs antraciet en taupe.

Materiaal: RVS buizen en koppelstukken zijn duurzaam en zwaarder, terwijl aluminium buizen met nylon koppelstukken een sterk, lichtgewicht alternatief bieden.

Accessoires en montage: Alle modellen zijn voor gemonteerd voor eenvoudige zelfmontage en worden geleverd met een beschermhoes en installatiekit. Steunpilaren en/of spanbanden worden standaard meegeleverd bij de 3-boog en 4-boog modellen.

Modellenoverzicht:

  • De 4-boog is geschikt voor grotere boten met de meeste overspanning.
  • De 3-boog is compacter en ideaal voor kleinere boten.
  • De 2-boog is geschikt voor montage op kleinere boten en rubberboten.

Hoogte: De hoogte varieert per model, en het is belangrijk ervoor te zorgen dat deze voldoende stahoogte biedt afhankelijk van de kuip die je hebt.

Accessoires voor aanpassingen:

Bescherming tegen zon en regen: Biminitops bieden effectieve bescherming tegen zowel de zon als onverwachte regenbuitjes. Zorg er altijd voor dat de Biminitop droog wordt ingepakt.

 

Klanten aan het woord

Een eerste contact via mail was al veel belovend. Het bezoek afgelopen zaterdag om de kwaliteit van de biminitop te beoordelen was meer dan bevredigend en de ontvangst super hartelijk. Met een goed gevoel de order geplaatst voor 2 biminitops. Ik heb er alle vertrouwen in dat de afhandeling tot en met de levering ons vertrouwen niet zal beschamen.

Erik de Ruijter

Author information

Mooie prijzen en lekker groot assortiment

Marijn Grevers

Ontzettend goed geholpen, service die je helaas niet vaak meer tegen komt. Dank je wel Christine!

Guillaume Fransen

Inzamelpunt Zonklaar

Lever het vandaag nog in

Inzamelpunt

Bateau Bootservice is sinds 2020 officieel inzamelpunt van ZonKlaar zeilwasserij.

Contact formulier